εκδηλώσεις

1987
15-17 Αυγούστου
Εκδηλώσεις με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου «Λεχαινά, ο τόπος τα σπίτια». Ομιλίες Διον. Κράγκαρη και Ελένης Ψυχογιού, εκθέσεις φωτογραφίας και βιβλίων Ηλείων συγγραφέων (σε συνεργασία με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου).

1988
28/2, Συναυλία Ρος Ντέιλι στη δημοτική βιβλιοθήκη Λεχαινών
7/5, Ομιλία του Δημήτρη Μαρωνίτη στη δημ. Βιβλιοθήκη Λεχαινών με θέμα «Ποίηση και ιστορία».
5-17/6, έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Σεφερλή
8/8, συναυλία του Ρος Ντέιλι με συμμετοχή του Βασίλη Σούκα στο κάστρο Χλεμούτσι.

1994
-15/5 εκδήλωση για την ποιήτρια Κική Δημουλά
στη δημ. Βιβλιοθήκη Λεχαινών. Παρουσίαση Γιώργος Γώτης.
Η Κική Δημουλά μίλησε για την ποίηση και διάβασε ποιήματά της.

2003
-29/3, Εκδήλωση για τον πεζογράφο
Ηλία Χ.Παπαδημητρακόπουλο στο δημαρχείο Λεχαινών. Ομιλίες των Γιώργου Γώτη, Γιώργου Θεοχάρη, Διονύση Κράγκαρη και Ανδρέα Φουσκαρίνη. Ο Η.Χ.Π διάβασε διηγήματά του.

2005
-12/2 Βραδιά Ανδρέα και Κώστα Καρκαβίτσα με αφορμή την έκδοση των βιβλίων του Κώστα Καρκαβίτσα « Ο Διαολής και άλλα διηγήματα» και του Η.Χ. Παπαδημητρακόπουλου « Ανδρέας Καρκαβίτσας – αναφορές στη ζωή και το έργο του».
Αίθουσα 1ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών. Συμμετείχαν: Η.Χ. Παπαδημητρακόπουλος, Αδαμάντιος Πεπελάσης, Μαριέττα Πεπελάση, Γιώργος Γώτης, Ελένη Ψυχογιού και Διονύσης Κράγκαρης.

2008
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟ ΨΥΧΟΓΙΟ με την ευκαιρία της ανατύπωσης και κυκλοφορίας σε δύο τόμους από τις εκδόσεις “Βιβλιοπανόραμα” του περιοδικού που εξέδιδε ο Ντίνος Ψυχογιός “Ηλειακά” (α΄περίοδος 1951-1963, β΄περίοδος 1977-1981).
Στην εκδήλωση που οργάνωσαν η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα και οι εκδόσεις Βιβλιοπανόραμα, παρέστησαν και απήυθυναν χαιρετισμούς ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός και ο δήμαρχος Λεχαινών κ.Ν.Κουλούρης, ενώ για τη ζωή και το έργο του Ντίνου Ψυχογιού μίλησαν ο καθηγητής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Βόλου κ.Βαγγέλης Αυδίκος, ο Διονύης Κράγκαρης και ο Λεωνίδας Καρνάρος.

Advertisements